النتائج 1 إلى 6 من 6

الموضوع: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    المشاركات
    33

    ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    السلام عليكم ورحمة الله
    ممكن مساعدة لمقادير وطريقة الكفتة بالبرغل
    وجزاكم الله خيرا
    (لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين)

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Dec 2005
    المشاركات
    11,326

    افتراضي رد: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
    اختنا الفاضلة ام مسلم وجدت هذه الطريقة فى احد المنتديات ان شاء الله تفيدك

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

    كفته البرغل



    نص كيلو لحمه مفرومه

    نص كوب برغل مغسول جيداا جداااا ( دى خطوه مهمه جدااا)

    ينقع لمده ساعه على الاقل فى الماء
    ( ممكن تغسليه و تخلطيه باللحم على طول بس بشرط تعمليها كده من بليل)

    تخلطى البرغل مع اللحمه و تضيفى اليها الملح و الفلفل و البهارات ( البهارات اساسيه دايما مع الكفته)

    تعجنيها كويس جداا لحد ما تتاكدى انها اختلطت جيد جداااااااااااااااااااااااااااااا

    خلاص كده جاهزه
    شوفتى سهله و سريعه ازاى



    طريقه عمل الاصابع بقى :


    على اى شىء اسطوانى رفيع ( انا بعملهاا على يد الملعقه الخشبيه الصغيره تلفى قطعه كفته مناسبه علىيهاا و تضغطى عليها جيداا و برفق تسحبيها للخارج حتى تنفصل غن يد الملعقه


    يارب اكون عرفت اوصلك ازاى تعملى صباع الكفته و تطلعيه من على اليد

    لو ما عرفتى قوليلى و انا اشرح هالك بطريقه مختلفه


    المهم خلصى الكميه و رصيها فى صنيه يفضل تيفال
    ان لم يوجد خلاص عادى اى صنيه
    المهم ادهنيها بالسمن


    رصى اصابع الكفته متلاصقه و لا يهمك مع النار تفصل عن بعضها

    دلوقتى تسويها على النار و لا فى الفرن؟
    انا شخصيا بسويها من فوق على الناررر

    حطى الصنيه على نار متوسطه و خدى بالك منهاا لما تستوى حاولى تقلبى الكفته على الوجه الاخر

    فى الوقت ده تكونى حطه قطعه فحم على النار حتى تصل الى درجه الاحمرار

    اول ما تطفى على الكفته فورااا
    تضعى طبق عمبق صغير(زى طبق جيلى او مهلبيه ) يكون فيه سمن ساخن ضعيه و يط الصنيه بين اصابع الكفته
    و ضعى فيه الفحم و غطى الصنيه بسرعه و لا تكشفيها الا بعد ان ينتهى كل الدخان
    يعنى حوالى ربع ساعه
    و ممكن طريقه تانيه دى الى انا بعملها دايما هى اسرع و اسهل
    وسعى مكان بين اصابع الكفته و ضعى الفحم فى و سط الصنيه على السمن الناتج من الكفته و غطى بسرعه


    و برضه تسبيها ربع ساعه قبل ما ترفعى الغطا


    خلاص كده انتهى
    قدميها بقى على طبق مغطى بالبقدونس المفروم


    و معاها سلطه الطحينه
    العلم نور
    شَكَـوتُ إلى وَكيعٍ سُـوءَ حِفظي......فَـأرشدني إلى ترك المعاصي
    وأخبرني بأن العلم نُور......ونور الله لايهدى لعاصي

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    المشاركات
    33

    افتراضي رد: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    جزاك الله خيرا لكن موضوع عمل الاصابع ممكن ابرمها على اليد مباشرة اسهل
    ومن اين احصل على الفحم؟
    على اى حال جهد مشكور وربنا يجعله فى ميزان حسناتك ويبارك فيك
    (لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين)

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    المشاركات
    578

    افتراضي رد: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    السلام عليكم اختى ام عبد الرحمن
    سهل الله طريقك للجنة كما تسهلى لنا عمل الوجبات الصعبة علينا
    وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Dec 2005
    المشاركات
    11,326

    افتراضي رد: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة aza مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم اختى ام عبد الرحمن
    سهل الله طريقك للجنة كما تسهلى لنا عمل الوجبات الصعبة علينا
    وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

    اللهم امين جعلنا الله واياكم من أهل الجنه اللهم امين
    العلم نور
    شَكَـوتُ إلى وَكيعٍ سُـوءَ حِفظي......فَـأرشدني إلى ترك المعاصي
    وأخبرني بأن العلم نُور......ونور الله لايهدى لعاصي

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Aug 2005
    الدولة
    هو الاسلام لا اب لى سواه
    المشاركات
    8,988

    افتراضي رد: ابحث عن طريقة عمل الكفتة بالبرغل

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام المسلم مشاهدة المشاركة
    السلام عليكم ورحمة الله
    ممكن مساعدة لمقادير وطريقة الكفتة بالبرغل
    وجزاكم الله خيرا
    اختى الحبيبة بالاضافة الى ما ذكرته اختنا ام عبد الرحمن جزاها الله خيرا

    فان هناك ايضا الكبيبة لو تقصدى كفتة بالبرغل فالكبيبة ايضا نفس الفكرة و هى شهية جدا و محببة للجميع

    هذه صورتها



    و هذه الطريقة منقولة :

    الكمية تكفي: 3 أشخاص

    وقت التحضير: 30 دقيقة

    وقت الطهي: 10 دقائق

    المقادير: 1/2 كيلو لحم مفروم
    1/2 كيلو برغل
    1 بصلة مفرية + 3 م ك زيت
    ملح وفلفل
    زيت غزير للتحمير


    التحضير: 1- ينقى البرغل وينقع حتى يصير طريا نوعا.
    2- يصفى البرغل ويفرم حتى يصبح ناعما.
    3- يضاف ثلثي مقدار اللحم على البرغل ثم يفرى الجميع مرة ثانية ويتبل الخليط بالملح والفلفل.
    4- يتم عمل العصاج من الثلث المتبقي من اللحم وذلك بتشويح البصلة في الزيت حتى تذبل وإضافة اللحم وتقليبه من آن لآخر على نار هادئة حتى يتشرب الماء الذي خرج منه ويتبل بالملح والفلفل.
    5- يشكل خليط اللحم والبرغل على شكل أصابع كبيرة أو كرة تفرغ من المنتصف وتحشى بالعصاج ثم يغلق عليها بإتمام شكل الإصبع أو شكل الكرة.

    الطبخ: تحمر الكبيبة في زيت غزير ساخن حتى يحمر ويصفى من الزيت الزائد ثم يقدم على فرشة من البقدونس.

    ملاحظات: ينقع البرغل ولا يغلى ويصفى جيدا.
    اللهم ارزقنى شهادة فى سبيلك و اجعل موتى فى حرم رسولك صلى الله عليه و سلم
    اللهم ارنا اية فى نصر الاسلام و المسلمين و فى الخسف بالكفار و المنافقين

    اللهم مكن لدينك فى الارض و افتح له قلوب الناس



    حسبنا الله و نعم الوكيل

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •